Policajti kontrovali fajčenie a pitie alkoholu na verejných miestach

07.11.2008 Prešov

Prešov 7. novembra (TASR) - Prešovská mestská polícia uskutočnila v priebehu posledných týždňov sériu preventívnych akcií, v rámci ktorých kontrolovala dodržiavanie niektorých všeobecne záväzných nariadení (VZN) mesta.
Ako dnes informoval TASR hovorca MsÚ v Prešove Michal Kaliňák, \"policajti sa zamerali predovšetkým na fajčenie a požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, neoprávnený pobyt osôb v mestských bytoch a dodržiavanie povinností chovateľov psov\".
Počas kontrol zistili, že 11 ľudí si čakanie na zastávkach MHD krátilo čas fajčením, čím porušili ustanovenia o ochrane nefajčiarov. Sedem priestupkov riešila polícia dohovorom a v štyroch prípadoch udelili blokové pokuty. Na základe podnetov občanov, ktorí upozorňovali na požívanie alkoholických nápojov na verejných miestach, sa uskutočnila kontrola v Záhrade umenia, v priestoroch Kmeťovho stromoradia a na Námestí Mieru. Nariadenia mesta v tejto súvislosti ignorovalo celkove 16 osôb. V desiatich prípadoch bola na mieste uložená bloková pokuta, tri priestupky riešili dohovorom a s tromi osobami policajti spísali úradný záznam. Podľa Kaliňáka budú podobné kontroly pokračovať aj v nasledujúcom období.
V súvislosti s neoprávneným pobytom osôb v mestských bytoch sa policajti zamerali na lokalitu Pod Hrádkom v mestskej časti Solivar. Okrem nich sa kontroly zúčastnili aj zamestnanci spoločnosti, ktorá na základe zmluvy spravuje tieto objekty. Po preverení 187 osôb konštatovali, že päť z nich býva v spomínaných bytoch neoprávnene.
Príslušníci mestskej polície kontrolovali na prešovských sídliskách aj dodržiavanie povinností vyplývajúcich z VZN o držaní psov na území mesta. Počas akcie zaevidovali päť priestupkov. S jednou osobou bol spísaný úradný záznam, ostatné priestupky vyriešili dohovorom.
 

Vyberte región